Hoppa till innehåll

Ledig dag i Bamberg!

Idag samlades vi i domkyrkomusikens lokaler vid 8-9 tiden efter frukost hos våra värdfamiljer. Alla var glada och verkade trivas bra i sina värdfamiljer. Vi delade oss i två grupper, en med de äldre och en med de yngre och gick för att påbörja en historisk vandring genom Bamberg. Annika hade anordnat så att vi fick en guide som pratade om byggnaderna, Bambergs historia och livet under medeltiden. Vi fick se henne tända eld med flintsten, prova kläder och dricka äppeldryck ur horn. Det var väldigt intressant, och staden är helt fantastiskt vacker. Det var soligt även idag och varmt ute, ledarna påminde noga om solkräm innan vi gick.
Efter vandringen gick vi till en resturang där vi beställt mat i förväg. Alla fick kolla på menyn för några dagar sen och välja vad de ville äta, det fanns mycket god mat att välja mellan. Innan vi åt sjöng vi självklart ”glädjens herre”, och innan vi gick bjöd vi på ”uti vår hage”.

Sen under eftermiddagen gick alla marior till och en del annor till en park där man kunde bada! Alla var väldigt nöjda efteråt och hade väldigt kul. Vi äldre tjejer som inte följde med och badade gick på stan och fortsatte njuta av den vackra omgivningen, och alla caféer och butiker som Bamberg har att erbjuda.
Vid 18 hämtade värdfamiljerna upp oss igen och alla åkte hem för att äta middag och vila upp sig inför en ny underbar dag imorgon! Vi ska fortsätta njuta av det härliga vädret, och sen repa inför morgonkvällens konsert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *