Hoppa till innehåll

Berlin och resan hem!

Den första nattliga bussturen, från Stuttgart till Berlin, gick helt okej. Ingen kände sig direkt utvilad, men det verkade ändå som att alla fått lite sömn. Vid kl 7 på morgonen lämnade vi bussen och gick i samlad trupp till ett hotell där vi fick äta frukost. Det var den lyxigaste vi fått på hela resan, en buffé med köttbullar, korv, frukt, massor olika sorters bröd och pålägg och hur många juice-alternativ som helst! Det var så gott, vet inte om jag någonsin ätit så mycket till frukost. De belgiska våfflorna med sirap var nog det bästa enligt mig.

Efter frukosten, och när alla gjort sig iordning i hotellets badrum, begav vi oss mot Brandenburger tor, där vi gjorde det kanske absolut viktigaste på hela turnén: vi dansade små grodorna! Det är en tradition sedan urminnes tider (eller sedan 2010) att flickkören och gosskören dansar små grodorna vid några av de fantastiska platser, monument eller sevärdheter som vi besöker. Det har dansats vid Washington monument och på högsta berget på färöarna, och nu även i Berlin. Till och med några turister hoppade in i ledet och dansade med oss! Vilket minne. Vi blev också uppmötta av en gammal flickkorist, Ria! Hon sjöng med oss under pandemin medan hon var i Sverige och pluggade, men har nu flyttat tillbaka hem till Tyskland. Efter dansen berättade Martin även en del om porten och Berlinmuren.

Sen gick vi och såg Förintelsemonumentet, innan vi delade upp oss i grupper. En del av de äldre valde att gå själva, medan de yngre följde med ledarna för att åka på en båttur på Berlins å, Spree. Jag och några av de andra äldsta tjejerna följde också med och det var superhärligt! Solen lyste och högtalarna på båten berättade om de sevärdheter vi passerade, som tv-tornet och museiön. Berlin är en spännande stad, och det är så intressant att lära sig om all historia om Berlinmuren och andra världskrigets påverkan på staden.

Sen var det lunch i grupper, och rätt var det var så skulle vi på bussen igen. Vi vinkade hejdå till huvudstaden och påbörjade resan hemåt. Efter några timmar nådde vi Rostock, där vi tog färjan för att ta oss till Gedser i danmark. På båten fick vi middag och gjorde oss iordning för läggdags på bussen. En del shoppade lite i båtens butik, och njöt av den helt fantastiska solnedgången vi fick. Några få moln målades i rosa nyanser av solen som stor och röd sjönk ner bakom horisonten.

Nu sitter vi i en tyst och nedsläckt buss och hoppas på att få en god natts sömn och vakna pigga och glada. Vi alla längtar nog efter föräldrar och syskon, och alla kramar som väntar.

Godnatt!

1 kommentar till “Berlin och resan hem!”

  1. Tack tjejer för alla jättefina inlägg ni gjort här på bloggen, på insta och facebook. Det har uppskattas väldigt mycket av oss här hemma att få vara med på ett litet hörn av er resa. Ni är verkligen bra på att beskriva och ta fina bilder som verkar fånga den fina stämning som ni har! Tack igen! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *